Πώς να ξεκλειδώσετε τα Windows 7 Professional και Enterprise όταν είναι κλειδωμένο από έναν χρήστη τομέα

Στο λειτουργικό σύστημα των Windows, οι διαχειριστές διατηρούσαν πάντα την εξουσία έναντι άλλων λογαριασμών χρηστών. Αυτό περιλαμβάνει τη δημιουργία και τη διαγραφή τους και το πιο σημαντικό, τη δυνατότητα αποσύνδεσής τους. Η αποσύνδεση των χρηστών γίνεται σημαντική όταν η υποστήριξη πληροφορικής πρέπει να κάνει κάποια συντήρηση στον υπολογιστή ή να τον τερματίσει με ασφάλεια. Αυτό μπορεί να γίνει εξ αποστάσεως ή χειροκίνητα.

Στα Windows XP, εάν ένας χρήστης άφησε τον λογαριασμό του συνδεδεμένο σε υπολογιστή, θα μπορούσατε απλώς να ξεκλειδώσετε τον υπολογιστή χρησιμοποιώντας διαπιστευτήρια διαχειριστή και να αποσυνδεθείτε από τον χρήστη, ώστε να μπορείτε να εκτελείτε εργασίες διαχειριστή. Αυτή η λειτουργικότητα λείπει στα Windows 7 και στα Windows 8. Άρα το ερώτημα είναι, μπορεί αυτή η δυνατότητα ή παρόμοια να εφαρμοστεί στα Windows 7 Enterprise / Professional εάν η γρήγορη εναλλαγή χρηστών (FUS) είναι απενεργοποιημένη;

Η γρήγορη τεχνική εναλλαγής χρηστών είναι διαθέσιμη κάθε φορά που κλειδώνετε τον υπολογιστή σας. Με απλά λόγια, είναι το κουμπί που γράφεται «Εναλλαγή χρηστών» όταν κλειδώνετε τον λογαριασμό σας. Αλλά για την ασφάλεια και την πολιτική της εταιρείας, αυτή η δυνατότητα μερικές φορές απενεργοποιείται από τους ειδικούς πληροφορικής. Με αυτόν τον τρόπο, μόνο ένας χρήστης μπορεί να συνδεθεί στον υπολογιστή, έως ότου γίνει επανεκκίνηση ή ο χρήστης αποσυνδεθεί. Αυτό βοηθά επίσης τον χρήστη να αποθηκεύει πολύτιμα δεδομένα τα οποία μπορούν να χαθούν όταν αποσυνδεθούν άλλοι χρήστες για να συνδεθούν.

Λοιπόν, πώς λαμβάνετε τη δυνατότητα ξεκλειδώματος διαχειριστή στον υπολογιστή σας Windows 7 Enterprise / Professional ή μια παρόμοια δυνατότητα χωρίς να ενεργοποιήσετε την τεχνική γρήγορης εναλλαγής χρηστών ή να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας; Αυτό το άρθρο θα παρέχει τον τρόπο να γίνει αυτό.

Μέθοδος 1: Ανάπτυξη αρχείων Unlock διαχειριστή .DLL

Αυτό το λογισμικό πιστώνεται στο Oliver Friewald και κοινοποιείται στο SkyDrive. Έχει ελεγχθεί από τα παράθυρα και έχει αναφερθεί ότι δεν αψηφά τα πρωτόκολλα και τις οδηγίες API των Windows. Με άλλα λόγια, η ασφάλειά σας δεν θα τεθεί σε κίνδυνο. Λοιπόν, αυτό το μικρό πρόγραμμα εγκατάστασης δημιουργεί ένα κουμπί κάτω από το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης που ονομάζεται "Άλλα διαπιστευτήρια" και στη συνέχεια σας μεταφέρει σε μια οθόνη όπου μπορείτε να επιλέξετε "διαχειριστής ξεκλειδώματος" και να εισαγάγετε τις λεπτομέρειες όσων είναι μέλος της τοπικής ομάδας διαχειριστών. Αυτό θα σας επιτρέψει να εισαγάγετε τα διαπιστευτήρια του διαχειριστή σας και στη συνέχεια αποσυνδεθείτε από τον άλλο χρήστη.

  1. Πραγματοποιήστε λήψη του εργαλείου AdministrativeUnlock από το εδώ. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πραγματοποιήσει λήψη του αρχείου που είναι συμβατό με την πλατφόρμα σας, δηλαδή x86 για υπολογιστές 32 bit και x64 για υπολογιστές 64 bit.
  2. Εξαγωγή των αρχείων σε μια προσωρινή τοποθεσία (π.χ. στην επιφάνεια εργασίας σας)
  3. Κάντε δεξί κλικ στο κατάλληλο αρχείο εγκατάστασης CMD και επιλέξτε "Εκτέλεση ως διαχειριστής"Για Windows 7 64-bit - επιλέξτε Install_x64.cmdΓια Windows 7 32-bit - επιλέξτε Install_x86.cmd (αν δεν είστε σίγουροι - είναι πολύ πιθανό αυτή είναι η επιλογή σας)
  4. Εάν σας ζητηθεί από τον υπολογιστή σας, δώστε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης του διαχειριστή και, στη συνέχεια, αφήστε τη γραμμή εντολών να ολοκληρώσει την εγκατάσταση.
  5. Τώρα όταν πηγαίνετε στο ξεκλείδωμα της οθόνης συστήματος, θα έχετε μια νέα επιλογή που ονομάζεται "Άλλα διαπιστευτήρια"
  6. Αφού επιλέξετε «Άλλα διαπιστευτήρια», επιλέξτε «Ξεκλείδωμα διαχειριστή». Θα χρειαστείτε όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης διαχειριστή για να συνδεθείτε.
  7. Αφού εισαγάγετε ένα όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης διαχειριστή συστήματος, οι άλλοι χρήστες του συστήματος θα αποσυνδεθούν, έτοιμοι για τον επόμενο χρήστη για σύνδεση.

Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των Windows 7 Enterprise / Professional και άλλων εκδόσεων των Windows 7, επομένως αυτό το εργαλείο θα λειτουργήσει και σε αυτά. Προσοχή όμως. Η αποσύνδεση ενός κλειδωμένου χρήστη ενδέχεται να έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια τυχόν μη αποθηκευμένων δεδομένων. Δεν είναι ακόμη σαφές εάν η Microsoft πρόκειται να παράσχει αυτήν τη σημαντική δυνατότητα σε επόμενες εκδόσεις ή εκδόσεις.