Πώς να σταματήσετε τους ανθρώπους να σας βρουν στο Facebook

Σπίτι/Μαθαίνω/ Πώς να σταματήσετε τους ανθρώπους να σας βρουν στο Facebook

Πώς να σταματήσετε τους ανθρώπους να σας βρουν στο Facebook

Από την Habiba Rahman 28 Ιανουαρίου 2019, διαβάστε 3 λεπτά

Το Facebook είναι ένας από τους πιο συχνά χρησιμοποιούμενους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης όπου χιλιάδες εκατομμύρια άνθρωποι αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Μπορείτε να έχετε φίλους, φίλους φίλων και πολλά άλλα, μερικές φορές άτομα που δεν γνωρίζουν ο ένας τον άλλον βρίσκουν έναν τρόπο να επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω της καρτέλας αναζήτησης για το Facebook.

Ενώ η εύρεση φίλων στο Facebook έχει γίνει πιο εύκολη από αυτήν την καρτέλα αναζήτησης, ωστόσο, υπάρχουν πολλοί χρήστες του Facebook που δεν τους αρέσει να λαμβάνουν αιτήματα φιλίας από οποιονδήποτε και από όλους και θα προτιμούσαν τα προφίλ τους να μην βρεθούν ποτέ από ξένους ή ακόμη και φίλους φίλων.

Ως αποτέλεσμα των πολυάριθμων αιτημάτων, συχνά βαρεθείτε και αναρωτιέστε εάν θα μπορούσατε να σταματήσετε τους ανθρώπους που σας αναζητούν να χρησιμοποιούν το όνομα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τον αριθμό σας. Ναι, μπορείτε. Το Facebook επιτρέπει στους χρήστες του να διατηρούν κρυφό το προφίλ τους εάν κάποιος αναζητήσει το όνομά του στη γραμμή αναζήτησης του Facebook. Αυτή είναι μια ρύθμιση στην οποία μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση από τον λογαριασμό σας στο Facebook. Μπορείτε να ελέγξετε τα άτομα που μπορούν να σας αναζητήσουν στο Facebook μέσω αυτής της καταπληκτικής δυνατότητας. Ακολουθήστε τα βήματα όπως αναφέρεται για να αλλάξετε τις τρέχουσες ρυθμίσεις του προφίλ σας.

  1. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Facebook.
  2. Βλέπετε το βέλος προς τα κάτω στην επάνω δεξιά γωνία της σελίδας; Κάντε κλικ σε αυτό.

    Εδώ, θα βρείτε την καρτέλα για ρυθμίσεις. Αυτό πρέπει να κάνετε κλικ από την αναπτυσσόμενη λίστα επιλογών.

  3. Όταν κάνετε κλικ στις ρυθμίσεις από την αναπτυσσόμενη λίστα, θα βρείτε όλες τις πιθανές ρυθμίσεις για τον λογαριασμό σας στο Facebook, συμπεριλαμβανομένων των ρυθμίσεων απορρήτου σας. Σε αυτό πρέπει να έχουμε πρόσβαση για να αποκρύψουμε το προφίλ σας από την αναζήτηση στη γραμμή αναζήτησης του Facebook. Στην αριστερή πλευρά αυτής της σελίδας, θα βρείτε την καρτέλα "Απόρρητο". Κάντε κλικ σε αυτό.
  4. Θα εμφανιστούν όλες οι ρυθμίσεις απορρήτου και τα εργαλεία σας σε αυτήν τη σελίδα. Μπορείτε να δείτε τις τρέχουσες ρυθμίσεις σας για αυτό. Και με την επιλογή Επεξεργασία, μπορείτε επίσης να αλλάξετε τις ρυθμίσεις για όλα εδώ. Κοιτάξτε την επικεφαλίδα που λέει "Πώς βρίσκουν και επικοινωνούν οι άνθρωποι" στην παρακάτω εικόνα.

    Εδώ θα βρείτε την επόμενη επιλογή για να ελέγξετε ποιος μπορεί να σας βρει στο Facebook.

  5. Οι καρτέλες επεξεργασίας μπροστά από κάθε επιλογή σάς επιτρέπουν να αλλάξετε τις ρυθμίσεις που έχετε ορίσει από εσάς ή από προεπιλογή.

    Για να αλλάξετε τα πεδία «ποιος μπορεί να σας αναζητήσει…» για τον λογαριασμό σας στο Facebook, απλώς κάντε κλικ στην καρτέλα Επεξεργασία μπροστά από αυτές τις επιλογές. Αυτό θα σας οδηγήσει σε μια καρτέλα, όπου μπορείτε να ορίσετε μία από τις τρεις επιλογές που εμφανίζονται αφού κάνετε κλικ στο βέλος προς τα κάτω.

    Η πρώτη επιλογή που είναι "Όλοι", αν επιλεγεί, τότε οποιοσδήποτε βρίσκεται στο Facebook, είτε τους γνωρίζετε είτε όχι, θα μπορεί να αναζητήσει το όνομά σας στη γραμμή αναζήτησης Facebooks. Οι άλλες δύο επιλογές περιορίζουν την αναζήτηση για όλους σε φίλους φίλων ή απλά φίλους, κάτι που είναι ελαφρώς καλύτερο από το να το βρίσκουν τυχαία άτομα. Ορίστε λοιπόν την επιλογή που σας ταιριάζει καλύτερα. Η προτεινόμενη ρύθμιση, εάν δεν θέλετε κάποιος εκτός από την τρέχουσα λίστα φίλων σας να σας βρει στη γραμμή αναζήτησης, θα ήταν η τρίτη επιλογή, δηλαδή "Φίλοι". Κανείς, εκτός από τους φίλους σας, δεν μπορεί να σας αναζητήσει στη γραμμή αναζήτησης χρησιμοποιώντας το όνομά σας ή τη διεύθυνση email σας.

  6. Μόλις αλλάξετε τη ρύθμιση, το εικονίδιο θα μοιάζει με αυτό τώρα.

    Αυτό επιβεβαιώνει ότι η ρύθμιση για αυτήν τη συγκεκριμένη επιλογή έχει αλλάξει.

Πώς θα σας βοηθούσε

Αυτό θα διατηρήσει ανέπαφο τις ρυθμίσεις απορρήτου σας. Το να μην βρίσκεστε στο Facebook είναι κάτι που προτιμούν πολλοί άνθρωποι. Οι λόγοι για αυτό είναι διάφοροι. Για παράδειγμα, δεν θέλετε οι φίλοι σας να γνωρίζουν ότι είστε στο Facebook ή δεν θέλετε να προσθέσετε κανέναν από την οικογένειά σας στο Facebook και θα ήταν καλύτερο αν δεν μπορούσαν να σας βρουν στο Facebook.

Διατηρήστε τις ρυθμίσεις απορρήτου σας ενημερωμένες

Το Facebook συνεχίζει να αναβαθμίζει τις ρυθμίσεις απορρήτου για την ασφάλεια των λογαριασμών μας. Και για να βεβαιωθούμε ότι οι ρυθμίσεις μας είναι ακριβώς όπως θέλαμε, πρέπει να παρακολουθούμε τακτικά τις αλλαγές που γίνονται σε καθημερινή, εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση.